top of page

Relatietherapie

"Als relatietherapeut kan ik jullie begeleiden om de verbinding tussen jullie weer tot stand te brengen"

De meeste liefdesrelaties beginnen met verliefdheid en dat is mooi. Toch kunnen er na verloop van tijd scheurtjes ontstaan. Je merkt ineens dat de verschillen tussen jullie irritaties opleveren. Uiteindelijk sta je niet meer naast elkaar, je staat tegenover elkaar. Verdraagzaamheid lijkt dan ver te zoeken. Er kunnen o.a. ruzies zijn, onbegrip voor elkaar, overspel, emotionele verwijdering en seksuele problemen. Voor veel mensen zijn één of meerdere van deze problemen herkenbaar en vaak kunnen zij deze problemen samen oplossen. Soms ook niet, de relatieproblemen blijven bestaan en jullie komen niet meer nader tot elkaar. De gevolgen hiervan krijgen steeds meer invloed op beide levens. Hier ontstaat dan de negatieve spiraal. Het lijkt wel of niets meer helpt om het tij te keren. In deze fase speelt soms, bij één of beide partners, de gedachte om uit elkaar te gaan. Het vertrouwen in het herstel van een liefdevolle relatie lijkt te zijn verdwenen.

 

Relatieproblemen zijn zeer ingrijpend in ons leven. Het is niet alleen nadelig voor beide partners, ook kunnen eventuele kinderen hierdoor gedupeerd raken. Terwijl de energie die nodig is om het tij te laten keren niet in verhouding staat tot de energie die het kost om de relatie op deze manier voort te zetten.

Als relatietherapeut kan ik jullie begeleiden om de verbinding tussen jullie weer tot stand te brengen zodat er voor jullie weer een liefdevolle relatie ontstaat. Juist omdat iedere relatie uniek is, vraagt de terugkeer naar een liefdevolle relatie om maatwerk. Vanuit mijn jarenlange ervaring als relatietherapeut reik ik jullie handvatten aan die het beste bij jullie situatie past.

bottom of page