top of page

Michel van 't Zand

 

De liefde voor de zee is op jonge leeftijd ontstaan toen mijn vader, die zelf ook duikinstructeur was, mij met deze bijzondere wereld liet kennismaken. Vanaf toen wilde ik vooral op-en onder het water zijn. Om die reden opende ik na mijn diensttijd in 1990 mijn eerste duikcentrum en dit groeide uit tot een Padi 5-star Instructor Development Center. Dit heb ik jaren met veel plezier gedaan en ik vond het ook tijd om weer eens een nieuwe koers te gaan varen.

Na het voltooien van diverse opleidingen, waaronder de opleiding tot Personal coach, Trainer in Neuro Linguïstisch Programmeren en opsteller voor Familie-en Organisatie-systemen, opende ik mijn praktijk in 2004.

In 2010 heb ik een trainingsinstituut opgericht met meerdere trainingsruimtes. Hier werden door een team van trainers diverse trainingen gegeven, vooral gericht op trainingen waarbij mannen beter in hun kracht komen te staan, NLP trainingen, Trainers-trainingen en Intensieve relatietherapie. Het trainingsinstituut werd erkend door het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs).

Omdat ik merkte dat mijn voorkeur meer uitgaat naar persoonlijke begeleiding, heb ik in 2013 het besluit genomen om het trainingsinstituut te verkopen.


Met de aankoop van een 29 meter lang zeilschip

(TX-51) heb ik een unieke en inspirerende praktijkruimte gecreëerd. Dit zeilschip ligt in de tweede haven van Scheveningen. Voor cliënten die liever vaste grond onder de voeten willen, heb ik mijn praktijkruimte aan de eerste haven van Scheveningen.

In mijn vrije tijd zeil ik met veel plezier langs de Nederlandse kust of maak een grote zeilreis. Noorwegen is één van mijn favoriete bestemmingen. Vooral de ruige en ongerepte natuur spreekt mij enorm aan!

Michel van 't Zand

"Omdat ik merkte dat mijn voorkeur

meer uitgaat naar persoonlijke begeleiding........"

bottom of page